dinsdag 28 februari 2012

Beschermengelen en gelukspoppetjes


(foto van het internet)

Het blijft me ontroeren hoeveel kaartjes en lieve attenties er blijven toekomen! Het lijkt wel of ik omringd ben door een hele reeks beschermengelen! Op de meeste kaartjes staat een vermelding van de blog, of een contactadres, maar ik krijg ook heel wat lieve woorden van mensen die enkel hun voornaam vermelden. Helaas kan ik jullie enkel via deze post bedanken! Heel lief was ook het gelukspoppetje dat Yolanda me stuurde om te laten weten dat ze aan me denkt.


Deze "bonequinhas da sorte" worden gemaakt in Brazilië. Als je er één op je hart draagt, geeft het gezondheid. Met een bonequinha in je portemonnee, geef je minder geld uit, en in de auto biedt het bescherming. Yolanda, je gelukspoppetje heeft alvast mijn hart veroverd!

Gisteren was het tijd voor m'n 3e chemo. Normaal gezien zou er opgestart worden met Avastine, maar dr. V. besliste om na de longembolie nog even te wachten. Net als de vorige keer is de chemobeurt goed verlopen. Bloed kon alweer niet via het poortkatheder geprikt worden, maar een verpleegster met gouden handjes doet wonderen wanneer je "lastige" aders hebt. Gelukkig had ik ook gisteren geen klachten, en ook vandaag voel ik me goed, fit én positief. Sinds een aantal dagen heb ik écht het gevoel dat ze me er niet onder zullen krijgen. Tegelijk ben ik ook realistisch. Wanneer de chemo niet aanslaat, zijn m'n levensverwachtingen waarschijnlijk niet al te hoog. Maar, er bestaat nog altijd een wijze uitspraak "wat je gehad hebt, heb je gehad", en dat kunnen ze niet meer van me afnemen. Een vrijwel zorgeloze jeugd, een goede partner, een leuk en gevarieerd beroepsleven, maar vooral de kracht om van het leven te genieten, ook al ging het even minder. En zo wil ik ook verder gaan ... weliswaar leven van dag tot dag, en ook op moeilijke dagen blij zijn met kleine dingen!

Liefs,
@nne

16 opmerkingen:

 1. Hi Anne,
  Wat heerlijk om te lezen dat er vele mensen zijn die je verrassen met een kaartje of een attentie en wat fijn dat je zo positief bent !!
  Sterkte en lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Anne,
  Wat fijn dat je je goed voelt, elke dag dat je je goed voelt is er weer eentje! En wat fijn al die kaartjes die je krijgt!
  Lieve groet en een dikke knuffel,
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Anne,
  Ik lees al je posten maar heb maar zo weinig woorden.........
  Nadenken hierover doe ik wel veel en leef met je mee...
  Wat is dit toch moeilijk hé maar zo fijn dat er zoveel aan je denken wat fijn is dat toch.
  Ik heb bewondering voor je en de toch positieve manier waar je hiermee omgaat en het is zo fijn om te lezen dat het na de chemo,s goed met je gaat en dat je je zo goed voelt.
  Ik denk aan je...

  Veel liefs en een dikken knuffel van mij voor jou Anne.

  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Opnieuw lees ik met veel bewondering je post; bewondering voor de manier waarop je dit allemaal doet! Fijn dat er zoveel mensen zijn die je een kaartje sturen.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Anne RESPECT met hoofdletters.
  Fijn dat het nu wat beter met je gaat !!!
  Probeer zoveel mogelijk te genieten al is genieten anders dan voor je ziek-zijn. Kleine geluksmomentjes kunnen daardoor juist extra bijzonder en waardevol zijn. Pluk wat je plukken kan :-)
  Mijn kaartje is gisteren gepost. Ik denk aan je.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik heb bewondering voor jou en een diep respect, zo positief dat je bent, dat is goed Anne, laat je niet klein krijgen!! ik wilde dat ik meer kon doen en zeggen...

  Ik denk aan je elke dag!
  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Na een poosje afwezig te ziujn geweest heb ik al je logjes weer gelezen. Ik had niet meegekregen dat je een apart blog over je ziekte bent begonnen.
  Ik vind je een een schoolvoorbeeld van positiviteit. Een vriendin van mij gaat op dit moment door hetzelfde proces als jij. Ik zie van dichtbij hoe moeilijk en verdrietig het soms is.
  Ik wens je ongelofelijk veel sterkte en kracht!
  Bij mijn kaarsjes voor sterkte heb ik, een poos geleden al overigens, er een voor jou toegevoegd.
  Dikke knuf vanuit hier,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je weet mij toch wel zó met deze woorden te raken, ik hou het gewoon niet droog hoor!

  Ik vind het ook zo knap zoals je er tegen aan kijkt en ben tegelijkertijd mega blij dat je zo'n positieve kracht bezit! Als er iemand is die het verdient om nog heel lang intens van alle kleine dingen te genieten, dan ben jij dat wel!!

  Liefs van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Probeer die positieve kracht die je nu hebt vast te houden meid.
  En je gaat gewoon nog zoveel meemaken...

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn om te horen Anne, houdt dit maar lekker vast....liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heb bewondering voor je Anne,nogmaals veel sterkte in alles.

  liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed om te lezen dat je niet vergeten wordt, maar dat er zoveel liefde is.
   Op deze momenten moet je er alleen maar zijn voor een ander dus ook voor jou.
   Ik hoop dat de kracht die je voelt je ook sterkt in het vertrouwen dat je dit aan kunt, heel moedig en zo sterk van je.
   Heel veel sterkte met alles.

   Een heel lieve groet voor jou,
   ♥Eefie

   Verwijderen
 12. Lieve Anne, wat vind ik jou toch een groot mens, in het kleine en grote. Ik vind jouw kracht zo mooi en heb daar heel veel respect voor.

  Ik wens je heel veel mooie dingen waar je van kunt genieten.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leef van dag tot dag, omringd door al die engelen en gelukspoppetjes, en laten we hopen dat er nog een lang, lang snoer van dagen voor jou in het vooruitzicht zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Anne, Fijn dat je je goed voelt en positieve gevoelens en gedachten doen ook al heel veel met je. Geniet van al die lieve kaartjes en attenties ze zijn je van harte gegund.
  Lieve groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Anne,
  Ik vind het zo dapper van je hoe je er mee om gaat en er tegen aan kijkt.
  Fijn dat je je op dit moment goed en positief voelt.
  Geniet van alles wat je toekomt en haal er kracht uit.
  Ik denk aan je!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen