maandag 6 februari 2012

Opdoffer

Het weekend is allesbehalve vlot verlopen. Vanaf vrijdagmiddag was ik doodmoe, en dat lamme gevoel houdt nog steeds aan. Gisteravond maakte ik ook een beetje koorts (37,8). Geen "alarmpeil", maar voor mij toch een behoorlijke temperatuursverhoging. Ik kan er niet omheen ... de chemo is overduidelijk aan het werk. Ik probeer via het net een hoop bij te lezen over vermoeidheid bij de behandeling, en hoe je de "ongemakken" zoveel mogelijk kan verlichten. In sommige Nederlandse ziekenhuizen worden chemopatiënten zelfs gestimuleerd om aan sport te doen tijdens de behandeling. Het lijkt me amper voor te stellen dat ik al op een loopband zou rondrennen, zeker nu ook de gevolgen van de klaplong weer opspelen. Ik ben vanmorgen erg kortademig, diep ademhalen veroorzaakt terug een stekende pijn in m'n longen. De échte klap moest echter nog komen met de post. Naast de lieve kaartjes van blogvolgsters, zat er ook een brief van de ziekteverzekering in de bus. Volgens hun gegevens zou ik in 2011 te weinig gewerkt hebben om überhaupt een uitkering te krijgen. Het afgelopen jaar ben ik van het ene interimbaantje in het andere gerold. De dagen dat ik niet werkte had ik recht op een uitkering die normaal gezien zou moeten meetellen. Maar nee, niets, nada! Gelukkig hield E. het hoofd koel, belde met het ziekenfonds, en nu blijkt dat zij totaal geen overzicht hebben van m'n gewerkte en uitkeringsdagen.E. is inmiddels begonnen aan een rondje formulieren ophalen, om te bewijzen dat ik geen "zwarte gaten" heb ik in m'n loopbaan.Gelukkig dat hij er is, want voor mij zou het fysiek totaal onmogelijk zijn om alle papieren op te halen. Ook voor de hospitalisatieverzekering moeten we naar het ziekenhuis. Om in orde te zijn met de clausule "zware ziekten" (ik betaal al jaren een behoorlijke som geld voor deze verzekering), moet de behandelde arts nog enkele formulieren invullen. Zou het niet logischer zijn om het formulier gewoon rechtstreeks naar de arts door te sturen? Of worden kankerpatiënten geacht om fit en monter in de auto te springen om alle paperassen  in orde te brengen?
Liefs, @nne

10 opmerkingen:

 1. Bureaucratie.. ongelooflijk hoe ondoordacht sommige zaken 'geregeld' worden! Gelukkig heb jij een goede zaakwaarnemer ;)
  Op zich mooi dat de chemo wat doet, maar voor nu is het wel zwaar voor jou.
  Ik wens je sterkte en ik hoop dat de kaarten je oppeppen!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Anne, het is zo jammer dat instanties die al dat papierwerk verzinnen nooit even stil staan bij het feit voor wie ze zijn. Fijn voor je dat je iemand naast je hebt die je zo steunt en helpt.

  Ik hoop dat je je gauw iets beter gaat voelen, zodat je wat meer uit de voeten kan.

  Sterkte meis!
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo vreselijk al die papieren!
  Allemaal regeltjes (tussendoor).
  Het is net of deze mensen niet weten waar ze bezig mee zijn.
  Gelukkig heb je steun en samen moeten jullie het ondergaan.
  Heel veel sterkte.
  Liefs Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Papieren rompslomp: dat is nou net iets waar je niet op zit te wachten, gelukkig dat je goede hulp hebt! Sterkte toegewenst en ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.

  Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al die sores wil je toch helemaal niet aan je hoofd hebben, je hebt al genoeg aan je lijf! Maar ik vrees dat het wel vaker voor zal gaan komen, wat wij logisch vinden, vinden bedrijven vaak helemaal niet logisch.

  Goed dat E. je helpt, zodat jij je kunt concentreren op herstel. Sterkte lieve Anne!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat erg allemaal.....en ja gelukkig is je mannetje daar om te helpen meis.......hou vol !! ...jij bent belangrijker hoor.......liefs sterkte van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend dat de verzekering zo lastig doet! Dat kun je er nu niet bij gebruiken. Verder zou ik me er niet teveel van aantrekken dat andere patienten al aan het sporten zijn. Iedereen doet het op zijn eigen manier. En niet te vergeten: Jij hebt al extra pech gehad door de klaplong!
  Heel veel liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een vreselijk verhaal. dat je wanneer het zo slecht met je gaat, juist extra dwars gezeten worden door diegenen - de ziekteverzekering - die jou zouden moeten helpen (tenminste, als je de folders mag geloven). gelukkig dat je toch lieve ondersteuning hebt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tussen de chemo's door ging een vriendin van me ook mee sporten, weliswaar op laag pitje maar wel beetje in beweging blijven om wat conditie te houden. Eerste week na de chemo was ze te ziek en te moe maar de andere 2 weer wel, tot de volgende chemo. Soms ging het niet maar vaak vond ze het gewoon even fijn eruit te zijn ondanks dat vermoeidheid ook bij haar één van de bijwerkingen was. Je voelt zelf wel aan wat wel of niet gaat en daar moet je vooral naar kijken, niet wat anderen doen / kunnen.

  En wat een gedoe met dat papierwerk, fijn dat je hiervoor je hulptroepen hebt, je hebt wel even wat anders aan je hoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Anne,
  Ik hoop voor je dat al dat papier- en denkwerk snel opgelost is. Ik ben (en het klinkt misschien gek) blij voor je dat je moe bent want dat betekent dat de chemokuur zijn werk doet. Fijn dat je zoveel steun aan E hebt! Ik bid voor je dat het genezingsproces goed op gang komt en dat alles goed komt!
  Geniet van de dingen waar je van houd! En voel je niet verplicht om reactie's terug te plaatsen hoor, alleen doen wat je fijn vind!
  een lieve groet uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen