maandag 5 maart 2012

Slow weekendStilaan begin ik te wennen aan m'n chemopatroon ... van maandag (start van de chemo) tot en met donderdag blaak ik van energie, steevast gevolgd door een weekenddip. Donderdag heb ik één van de boekenkasten gereorganiseerd ... maar vrijdag was de fut er echt uit. Op wat strijkwerk, bolletjes planten, en lezen, heb ik dit weekend weinig activiteit aan de dag gelegd. Of toch, gisteren heb ik ongeveer een half uurtje gewandeld, én op de terugweg genoten van een ritje in de rolstoel!

Het herschikken van m'n boekenkasten is trouwens iets wat ik meer zou moeten doen. De meeste romans zitten al jaren in een gesloten kast, drie rijen achter elkaar. Zo wist ik perfect welke boeken op de eerste rij stonden, maar zeker de achterste rij was de laatste jaren verzonken tot een schemerzone. E. stelde voor om een deel boeken in te ruilen in de kringloopwinkel, maar daar komt voorlopig weinig van in huis. M'n eigen boekenkast opende zich namelijk als een grot van Ali Baba, een super kringloopwinkel met boeken waaraan vaak een hoop herinneringen aan vasthangen! Aan sneltreintempo las ik dit weekend een biografie over "l'Amazone" Nathalie Clifford-Barney, "Het elfde gebod" van Peter Jaspers en "Hotel du Lac" van Anita Brookner. Tientallen boeken liggen inmiddels te wachten om herlezen te worden!

Morgen kan ik helaas nog niet deelnemen aan de tai-chicursus. Ik moet namelijk een aantal formulieren invullen, en de behandelende arts moet het fiat geven of deze activiteit voor mij wel geschikt is. Pas volgende maandag kan ik de formulieren laten invullen, de lidkaart wordt dan binnen de twee weken toegestuurd. Tai-chi staat de eerste weken nog niet op het programma, maar ik vind vast en zeker een alternatief dat ik thuis in alle rust kan beoefenen!

Liefs,
@nne

15 opmerkingen:

 1. Ik ben wel blij dat je slak van steen is, die is makkelijker een eindje op weg te helpen dan een echte.

  Fijn om te lezen dat je een gewenning krijgt Anne, natuurlijk zou je liever zou je wennen aan andere dingen maar gewenning betekent ook acceptatie en zo krijg je wat meer rust in je koppie, denk ik?

  Ik vind dat altijd heerlijk om boeken, die lange tijd opgeborgen zaten weer opnieuw te lezen, O ineens denk er staat nog een doos in de schuur. Ga straks maar eens even kijken.

  Ik wens je veel leesplezier en mooie dag

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Anne,
  Probeer je slow weekends maar te gebruiken om weer helemaal bij te komen en op de manier waarop jij ze dan invult, MOET het allemaal goed komen !!
  Geniet lekker van je boeken en doe rustig aan .
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat je tóch nog gewandeld hebt.
  Kun je toch even op terug kijken.
  En lees maar lekker al die boeken, dat kun je in je eigen tempo doen.
  Ik hoop dat de Tai Chi kan door gaan.
  Lieve groetjes Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen dat je een beetje went aan de chemo en dat je stil aan toch steeds wel dingen kunt doen.
  En als je een lastige dag hebt, zou ik mij lekker verschansen achter een mooi boek. En zo te lezen heb je er heel veel.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van het herlezen van je boeken, doe ik ook vaak, de boeken die al een tijdje in de kast liggen, herlees ik dan met plezier...
  hopelijk kan je tai chi doorgaan...

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je een beetje begint te wennen aan het chemopatroon.
  En op de dagen dat het wat minder gaat zou ik gewoon een fijn boek uit je eigen Kringloopkast pakken. Lezen is ook genieten toch.
  En wat fijn dat je dit weekend lekker naar buiten bent geweest.
  Fijne week. Liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet het leukste ritme om in te zitten, maar het geeft misschien wel wat meer zekerheid... Fijn dat je toch nog een wandeling hebt gemaakt en lezen is altijd een fijn tijdverdrijf, grappig dat je eigenlijk over een eigen bibliotheek beschikt!

  Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ritme heeft als voordeel dat je ook weet dat na de minder goede dagen weer goede dagen komen (al gaat dat dan helaas andersom ook op). Je hoeft je gelukkig niet te vervelen met een soort van bibliotheek in je huis. Ik neem het mij zo vaak voor om een goed boek te pakken, maar toch lukt het me zelden (ik blog teveel :)).

  Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk dat je zo lekker bezig bent.....en een lekkere wandeling.....fijn om te lezen.....geniet van alles lieverd....zo belangrijk......enne je hebt mijn vorige post gemist...kijk nog even als je puf hebt....maar vergeet ook niet de nieuwe net gepost en zooo leuk !!...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je er toch enigszins je draai in kan vinden in je nieuwe levens patroon....en met zo veel boeken om je heen ook even wat afleiding voor je dus.........

  Denk aan je

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Anne,
  Lijkt me heel moeilijk, om de helft van de week te blaken van de energie en dan de rest van de week verplicht gas terug te moeten nemen. Maar hartstikke goed van je dat je toch een half uur bent gaan wandelen. En een weekendje lezen is voor niemand verkeerd natuurlijk. Je moet tenslotte weer de energie hervinden om de nieuwe week weer aan te kunnen. Geweldig dat je zo positief bent.
  Succes met de formulieren en hopelijk vindt je arts het een goed idee, van die Tai-Chi...
  Ik wens je een fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Anne,

  Blij te lezen dat je stillaan een rythme vindt en buiten gaan, een wandeling maken is idd een belangrijke faktor in de genezing, dagelijks licht opnemen(daglicht)is goed, het zijn vitaminen D.
  Het is een beetje zoeken natuurlijk maar je doet er goed aan om zeker naar je lichaam te luisteren en met je bibliotheek bij de hand lukt dat vast.

  Lieve groetjes
  Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad goed dat je een ritme hebt gevonden. Dan weet je waar je op moet rekenen en kun je je bezigheden er op afstellen. En wat is heerlijker dan oude boeken herlezen op momenten dat je je minder goed voelt?
  Je brengt me overigens wel weer op een idee. Ook ik heb nog een kast met boeken die ik niet weg wilde doen en die nu ergens in de werkkamer weggewerkt is.
  Ik ga van de week ook eens herschikken:-)
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat het allemaal een beetje gaat en heerlijk wat aanrommelen in huis.....ik weet zeker dat het tai chi je goed zal doen.....groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed dat je lekker op kan gaan in je boeken en het is nog slecht weer dus helemaal ideaal. Ik moet ook 's uitzoeken (en dan weg doen!! maar daar ben ik slecht in)

  Weet dat ik elke dag aan je denk Anne! Veel sterkte!
  Liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen