maandag 12 maart 2012

Gestart met Avastine ... én genoten van het lenteweer!


De afgelopen week is goed verlopen ... enkel op woensdag was ik erg moe. Donderdag had ik dan weer genoeg energie om voor het eerst naar het centrum te gaan. Het weer was wel wat guur, maar het was fijn om even door de brocantezaken van de Kloosterstraat te lopen. Antwerpen is écht ontzettend leuk om te wonen. Niet te verwonden dat mijn geboortestad aan bod kwam in het laatste nummer van Ariadne Wonen! Ook op zaterdag was ik fit genoeg voor een flinke wandeling door het Malse "Domein de Renesse" waar op het gelijknamige kasteel een brocantebeurs doorging. Mijn aankopen ... die vinden jullie de komende dagen/weken terug op Ambrozijn en oude kant (klik hier)!
Gisteren was het heerlijk lenteweer. Even zitten keuvelen op de tuinbank met de buurvrouw, en E. "gesuperviseerd" bij de tuinklussen. Daarvoor ben ik (helaas) nog niet fit genoeg, maar snoeiwerk is nu absoluut niet aan mij besteed. Door de bloedverdunners (en de verminderde weerstand) moet ik oppassen met wondjes allerhande.

Vandaag moest ik terug naar het ziekenhuis voor de vierde chemo. Voor de eerste keer kreeg ik Avastine toegediend. Hiermee werd in eerste instantie niet gestart, omdat ze eerst een achttal weken moeten wachten na de heelkundige ingreep, en twee weken geleden volgde het te snel op de longembolie. Gelukkig gaf de port-a-cath deze keer wél bloed, zodat er niet perifeer geprikt moest worden. Mijn bloedanalyse was trouwens stukken beter dan vorige keer ... een teken dat de chemo goed aanslaat! Het is nu een beetje afwachten wat de bijwerkingen van de Avastine zullen zijn. Volgens Dr. V. werkt het product meestal bloeddrukverhogend ... maar we hebben volgens haar nog een ruime marge. Mijn bloeddruk is namelijk doorgaans aan de lage kant. Voor de rest moet ik extra oppassen om geen wondjes op te lopen, omdat die soms voor bloedingen kunnen zorgen.
Woensdag mag het pompje er weer uit, donderdag moet ik naar de controlearts om te kijken of ik nog steeds arbeidsongeschikt ben. Dr. V. heeft alvast m'n volledig medisch dossier meegegeven om de "confrontatie" met de controlearts aan te gaan! Volgens haar is het immers beter om pas terug te werken na de behandeling.

Ik wens jullie mooie lentedagen!
@nne

18 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je merkt dat je energie weer terugkeert en wat is het dan lekker dat je zo'n mooie wandeling kunt maken, gecombineerd met brocante. Wij zijn een paar jaar terug in Antwerpen geweest, met kerst en het was toen bijzonder koud. Ik kan mij daar weinig brocante van herinneren, maar mochten we nog een keer die kant op gaan dan zal ik jou raadplegen voor advies :)!

  Ik hoop dat de toegediende Avastine zijn werk doet, zonder bijwerkingen het liefst zodat je ook de aankomende dagen van het heerlijke lenteweer kunt genieten!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh krijg je er ook nog een hele papier winkel bij om aan te tonen dat je voorlopig even thuis moet zijn.....

  Fijn dat je zo kunt genieten van de lente. Het zit echt in de lucht hè? Heerlijk om dat diep in de snuiven.
  Heb je nog mooie brocante gekocht of kon je je beheersen ?

  Sterkte en liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meid, geniet lekker van de lente. En hoop dat die Avastine geen rare bijwerkingen laat verschijnen.
  EN fijn dat je weer wat energie had om een wandeling te maken.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer meer energie hebt om dingen te doen! pas dan maar wel goed op voor wondjes en geniet van de lentedagen!

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat de chemo aan lijkt te slaan.
  En dat heerlijk hebt kunnen genieten van een wandeling, brocante en supervisor te zijn in je tuin!
  Lieve groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Anne,
  Het klinkt allemaal positief, héél fijn voor je !!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een goed bericht dat de chemo zijn werkt doet en wat ontzettend fijn Anne dat je je energie voelt terugkomen, heerlijk moet dat voor je zijn! neem maar kleine stapjes hoor, niet te snel.. en veel succes voor donderdag, niet te geloven dat er een dik dossier voor nodig is om de controlearts te overtuigen!

  liefs van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn, Anne, dat de chemo lijkt aan te slaan. En ook dat je ruimte overhoudt om lekker te wandelen en op brocantejacht te gaan.
  Wel raar dat je in deze situatie moet aantonen met een dik dossier onder je arm dat je niet kunt werken.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je tussen alle ellende van de kuren,ook nog kunt genieten,dat is wel fijn en zeker als het lente zonnetje erbij schijnt,alleen het laatste snap ik niet,moet je nu aantonen dat je niet kunt werken,als dat zo is,zijn ze helemaal gek geworden,maar als ik je zin een paar keer lees,lijkt het mij andersom,ja soms ben ik echt een dom blondje haha,lieve groetjes Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is toch even weer positief, nu weer op kracht komen en ik hoop dat het goed blijft gaan en dat je weer lekker kunt genieten van leuke dingen aan je hoofd.....groetjes en een dikke knuffel Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk heerlijk...probeer lekker te genieten van de lente...pluk de dagen !!......ben blij dit te lezen.......heel veel liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Anne,
  Wat fijn dat je hebt kunnen genieten van het mooie weer en dat je lekker hebt kunnen wandelen. En wat goed dat de chemo zijn werk doet, ik hoop voor je dat je geen vervelende bijwerkeningen zult krijgen van de Avastine.

  Lieve groet,
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is een mooi bericht, Anne. Fijn dat de chemo aanslaat en dat je weer energie hebt. Heerlijk om je dagen te besteden aan dingen die je leuk vindt, als buffer tegen alles wat je nu doormaakt.
  Goed om te lezen, zeg!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed om te horen dat de chemo zijn werk doet en nu hopen dat de Avastine geen bijwerkingen geeft! Probeer te genieten van het mooie weer en een dossier zou in jouw geval toch eigenlijk niet nodig moeten zijn...

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat fijn om te lezen dat je ondanks alles toch heerlijke geniet dagen hebt gehad en ja... je hebt gelijk, Antwerpen is prachtig ik ga er graag heen.
  Niet te geloven toch dat je bij zo'n controle arts langs moet komen, beter worden is nu veel belangrijker dan werken.
  Liefs, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hoi gelukkig dat de chemo aanslaat en hopen dat je verder geen bijwerkingen krijgt
  zorg dat je voldoende uitrust voor de volgende kuur
  toen mijn schoonmoeder elke keer kuren had voelde zij zich heel ziek ,en net als ze zich weer beter voelde kwam de volgende weer
  dus neem goed je rust
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn hier te lezen dat het weer wat beter ging zodat je even lekker buiten kon zijn met dit mooie lenteweer!
  Maar hopen dat de volgende kuren ook zo goed aanslaan!
  Wat een gedoe met die controleartsen, hoe bestaat het dat ze je nu uberhaupt terug naar je werk sturen, je bent al blij als je rustig kunt genieten van je leventje thuis!
  Helaas gaat het hier precies hetzelfde er komt geen menselijkheid meer aan te pas !
  Geniet van het weekend
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. las je enthousiaste reactie en kijk dan altijd even naar de afz. ik zag dat je 2 blogs had, en als ik eerlijk ben, ik houd zo van blogs waar een stukje leven in zit. In de zin van dat je schrijft over de dingen die je bezighouden. Deze blog is natuurlijk meer dan dat maar je schrijft raak en combineert het met mooie foto's. Heerlijk! Dappere dame, ik ga je met veel 'plezier' volgen!

  BeantwoordenVerwijderen