maandag 4 juni 2012

De tiende chemo


Vandaag was ik voor de tiende chemo in het ziekenhuis. Ook nu waren mijn bloedwaarden beter. Nog twee beurten, en dan volgt een Pet-scan. De oncologe die me behandelt klinkt positief, afwachten wat het onderzoek over een maand brengt. Genezen zal ik niet, maar zij denkt aan een onderhoudsbehandeling via pillen omdat ik dan niet om de haverklap naar het ziekenhuis moet. Jammer genoeg kregen we slecht nieuws over M., die net als ik een uitgezaaide leverkanker had. Een goede kennis van haar (ook in behandeling) vertelde me 2 weken geleden al dat ze in coma was gegaan, en uiteindelijk is ze vorige week overleden. We merkten de laatste maanden wel dat het met haar bergaf ging, maar dat het zo snel zou gaan, daar schrokken we enorm van. Ik wens haar familie heel veel sterkte toe. Ik wil haar graag herinneren als de sterke vrouw  en leuke mede-patiënte, die voor iedereen een lief woord over had. Kalo taxidi M. ... ik denk aan je!
Liefs,
@nne

22 opmerkingen:

 1. Lieve Anne, wat fijn dat je bloedwaarden beter zijn. Ik vind het toch zo knap van je dat je dat slechte nieuws op deze manier even vertelt.
  Hoop dat je niet ziek gaat worden van de 10e chemo.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Anne,
  Het lijkt mij afschuwelijk als een mede-patiënte komt te overlijden....sterkte hoor !
  Fijn te lezen dat de bloedwaarden beter zijn en toi-toi met de 10e chemo !!!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jouw vooruitzichten nog steeds positief blijven, de bloedwaarden weer beter als de vorige keer...goed nieuws! Het is sowieso moeilijk om iemand los te moeten laten, maar als het iemand is die dezelfde ziekte had als jij, dan komt het toch extra dichtbij!

  Sterkte met je chemo, Anne! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn voor jullie dat je bloed weer wat beter is en je weer even positief er tegen aan kan. Zet je wel weer even met je voetjes op de vloer als iemand die je kent met de zelfde ziekte zo eindigt, verschrikkelijk he, wil je eigenlijk niet bij nadenken. Je moet maar doen waar je je nu goed bij voelt en blijf genieten van kleine dingen, voor jou is het nu positief, ben heel blij voor je.............gr.Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O Anne, ik hoop zo dat dit alles je levenskwaliteit wat in stand houdt ...ik wens je veel sterkte en schenk je elke dag een lichtje vanuit mijn hart ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is deze situatie toch moeilijk hé. Niet te geloven dat het bij sommigen zo snel gaat. Ik hoop voor jou dat je toch nog een lange tijd goed zult zijn en kan genieten van de mooie dingen in het leven.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop echt voor je,dat je kwaliteit van leven blijft,zoals die nu is,want je kunt nog heerlijk genieten van alles om je heen en je bent een ontzettend postief mens.

  Heel erg,van de mede-patiente.
  Dat is natuurlijk erg schrikken.
  Sterkte, hoor.

  Liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi, dat je bloedwaarden weer beter waren.We duimen allemaal,voor een hele goede PET scan.Ja, dat is schrikken en in en in triest, dat je mede patiente de strijd op heeft moeten geven.Sterkte ,maar als positiviteit een Nobelprijs kreeg, had jij hem verdiend.
  Liefs,
  Sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je perspectief nog steeds goed lijkt. En nu hopen we heel erg dat de scan straks ook een positieve uitslag geeft.
  Wat verdrietig dat je medepatiente is overleden. Het lijkt mij dat dat best even dichtbij komt.
  Ik vind het knap dat je steeds zo dapper bent.
  Heel veel sterkte gewenst!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wt fijn dat je bloedwaarden weer beter waren! En wat zul je in spanning zitten tot de dag van de PET-scan. Ik leef met je mee.
  Vreselijk dat je medepatiente is overleden; kan me voorstellen dat dat schrikken is.
  Veel liefs toegewenst!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat fijn dat je bloedwaarden beter zijn.
  Wat triest nieuws van M....dan ben je even stil.......

  Hug

  Denk aan je.

  Sterkte en liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn dat het vandaag goed ging en wat een goede berichten! Moeilijk het verlies van een mede patiente, ik hoop dat je het een plaatsje kunt geven. Sterkte van de week, lieve groet diana

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Anne gelukkig gaat het met jou goed en ik hoop dat het zo blijft, verdrietig nieuws over je mede-patiënt en ook ik wens haar dierbaren veel sterkte.......voor jou ook een dikke knuffel....groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. goed nieuws te horen dat de behandeling goed aanslaat bij jou. maar wat een klap te horen dat een mede-patient zo snel heen is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Anne,

  Heb even wat stukjes terug zitten lezen, ik kom niet veel aan bloggen toe op het moment.
  vind het heel fijn voor je dat de bloedwaardes elke keer zo goed zijn, blijft toch elke keer spannend he
  hoop dat het zo goed mag blijven gaan meid, en die ups en downs is niet meer dan normaal, je zit ook in zo'n achtbaan, dat het bijna niet te bevatten is, wat er allemaal in je leven gebeurd.
  het is ook confronterend als er dan iemand om je heen weg valt, Sterkte aan degene die achterblijven
  voor jou een dikke knuffel, houd je goed meis, denk veel aan je
  heel veel liefs Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn dat het goed gaat met je en ik hoop dat het zo blijft.Flink schrikken dat een mede patiënt zo snel is heen gegaan.

  lieve groet, marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anne ......wat heftig ditte.....kijk en op zulke momenten als ik dit lees ...dan begin ik gelijk te janken......het snijd in me.....die vreselijke ziekte waar ook mijn broer veel te jong ( 47 )aan overleed......oh meis.......jij blijft leven hoor echt !!...liefs van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat fijn te lezen @nne dat ook nu de bloedwaarden
  weer beter zijn geworden. En hoop dat het in
  stijgende lijn zal blijven gaan.

  Daarnaast een triest bericht, te moeten vernemen,
  dat een mede-patiente helaas de strijd heeft verloren.
  Heel verdrietig allemaal.

  Veel sterkte lieverd, en ik heb heel veel bewondering
  voor je positiviteit, je bent een mooi mens!!!

  Liefs,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gecondoleerd met het velies van je goede kennis... Het zal er toch wel inhakken, zeker omdat je samen toch wel het een en ander gedeeld hebt... Sterkte hiermee!

  Maar daartegenover staat dat het met jou wel goed gaat en dat moet je toch wel een beetje extra vertrouwen geven voor de toekomst; Kreta is calling:-)

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een goed bericht overschaduwd door een naar bericht!
  Ik krijg toch altijd weer kippenvel als ik dit soort berichtjes
  lees!
  En denk ik weer aan al die lieve mensen die mij ontvallen zijn na
  die vreselijke slopende ziekte!
  Maar gelukkig blijf jij positief! Knap hoor!!!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijn dat je bloedwaarden weer beter waren dan de vorige keer! Verdrietig nieuws, iemand moeten missen die je zo na staat is altijd een hele klap; sterkte.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Veel sterkte met het verlies van je vriendin.
  Wat goed dat je bloedwaarden goed zijn, ik wens je het allerbeste.
  lieve groet uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen