maandag 25 juni 2012

Droom zacht Kaat Tilley


Afgelopen vrijdag overleed modeontwerpster Kaat Tilley onverwacht aan een virale aandoening. Met Kaat Tilley verliest de Belgische modewereld een "grande dame", die steeds trouw aan zichzelf bleef, en wars van modetrends ontwierp. Ze studeerde af in 1990 aan de Antwerpse modeacademie, en opende amper enkele jaren later haar eerste winkel. Een dromerig universum, vol schitterende( zijden) jurken, prachtige juwelen en andere sprookjesachtige accessoires. Telkens wanneer ik in het centrum van Brussel kwam, kon ik het niet nalaten om te genieten van haar schitterende (bruids-)jurken, in haar winkel in de al even excentrieke Koningsgalerij. Persoonlijk ging het haar niet altijd voor de wind. Op haar 28ste kreeg ze lympheklierkanker, maar genas en putte er kracht uit. Ook zakelijk kende ze de nodige tegenslagen. Hoe dan ook krabbelde ze altijd terug recht, niet alleen als ontwerpster maar ook als kunstenares. Tot op het einde zocht ze naar schoonheid in alledaagse dingen, wilde ze van de wereld een mooiere plaats maken. Haar ontwerpen, sprookjesachtige schetsboeken en schilderen zullen ons blijvend herinneren aan de manier waarop ze voor 2 generaties vrijgevochten vrouwen poëzie op maat ontwierp.
Liefs, @nne

foto:editiepajot

14 opmerkingen:

 1. Vreselijk!.Veel te jong en zo begaafd.
  R.I.P. Kaat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kon het haast niet geloven toen ik het eerst hoorde op de radio. We kennen allemaal wel het verhaal van Kaat Tilley. Sprookjesachtig is precies hoe je al haar ontwerpen en schetsen kan omschrijven. Ook haar woning was een echte sprookjeswereld. De dag voor het nieuws van haar overlijden zag ik nog dat ze een kalkverfcollectie ontwierp voor Colora. Daarom leek het des te onwerkelijker om te horen dat ze er plots niet meer was. Een creatief brein tot op het laatste moment. We zullen haar missen.
  Lieve groet,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat triest is dit!

  Veel liefs! Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt schokkend, zo jong en zo'n talent. Je overleeft een enge ziekte
  en overlijdt aan zomaar aan iets anders..

  Liefs,

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat verdrietig, zo'n creatief talent.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerlijk gezegd kende ik haar helemaal niet van naam, maar dat neemt niet weg dat het een aangrijpend verhaal is en zij veel te jong en te creatief was om te sterven...

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze was idd een heel fijne, inspirerende dame en mijn enige jurk die ik van haar heb zal ik blijven koesteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo zie je maar dat je iedere mooie dag moet plukken en het beste moet maken van de dagen die wat minder gaan dan we graag zien... Persoonlijk ken ik alleen haar naam, maar het blijft triest als iemand zomaar uit het leven weggerukt wordt!

  Mooi eerbetoon aan haar, deze post.

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik 'kende' haar niet, las het bericht over haar sterven in de krant. Triest ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helaas wist ik niet wie zij was,maar heb
  even Google geraadpleegd.
  Wat een mooie ontwerpen maakte ze.
  Ze is veel te jong gestorven,ze had nog zoveel moois
  kunnen maken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hellaas ken ik deze vrouw niet, maar daarom wel een verdrietig bericht. Maar jou bewonder ik om je vechtlust en alles wat je nu met ons deelt en zeker mensen iets meegeeft en daarom geef ik jou een sunshine-award. Kijk hiervoor maar op mijn blog............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ken haar werk niet en had nooit eerder van haar gehoord. Maar wat ontzettend jammer dat zo'n talent zo vroeg afscheid moet nemen.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kwam ook graag in haar sprookjesachtige winkel. een fee is heengegaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat vreselijk, ik had zelfs helemaal niet gehoord! Ik schrok wel even als ik je post las, zo jong, zo mooi, zo creatief en zo'n talent .... fff geen woorden voor.
  Ik vind je zo moedig Anne, ik heb je posten doorgelezen want ik geef toe dat ik niet altijd de energie heb om reacties te laten.
  Van je ouders vind ik het ook zo erg, het zijn inderdaad dingens die mij ook kwaad maken, de zwakke schakels van de maatschappij bedriegen ! daar zou gewoon serieuze maatregels voor moeten bestaan !

  Geniet jij maar van het zonnetje vandaag ...

  Lieve groetjes
  Carine

  BeantwoordenVerwijderen