dinsdag 19 juni 2012

Boos en droevig tegelijk


Ben je boos
Pluk een roos
Zet die op je hoed
En je voelt je zo weer goed

Het kinderversje schoot me vandaag te binnen, toen ik deze roos uitkoos voor m'n post. Boos ben ik nog altijd, droevig ook. Het is gewoon ergerlijk hoe oudere mensen steeds vaker opgelicht worden door handige individuen of bendes. Laatst klonk er zelfs een waarschuwing op de radio dat "nepagenten" geregeld bejaarden in de luren leggen. De reden: goedgelovigheid of verminderde inschatting van gevaar. Ook bij mijn - overigens  zeer intelligente - vader merk ik het meer en meer. Alhoewel ze in een buurt wonen waar de criminaliteit behoorlijk toeneemt, blijft hij geloven in de goedheid en onschuld van z'n medemens. Vorige week werd hij op straat aangesproken door een aannemer die aan het werk was op het dak van een bedrijf om de hoek. Ze hadden gezien dat de schoorsteen dringend moest gerepareerd worden, en zou dit klusje klaren voor 1200 euro. Hij wist m'n vader te overtuigen door een melig verhaaltje dat zij economische vluchtelingen uit Ierland zijn, en dat hij dringend geld nodig had voor z'n vrouw en kind. De volgende dag ging hij al aan het werk, maar toen er moest betaald worden bleek het klusje niet minder dan 3500 euro te kosten. Helaas heeft mijn vader dit bedrag prompt betaald, maar eiste wel een factuur. Na de betaling wist de aannemer echter de melden dat zij enkel in het zwart werken, en dus geen factuur kunnen geven. Bovendien eiste hij nog een hoop extra geld, voor andere klussen die hij zou uitgevoerd hebben. Bovendien beweerde hij dat hij nog 3 medewerkers moet betalen, alhoewel hij steeds alleen heeft gewerkt. De laatste dagen worden mijn ouders voortdurend lastig gevallen door deze man, om nog extra geld neer te dokken. Helaas hebben mijn ouders het hele verhaal pas vandaag "opgebiecht". Mijn moeder is erg boos op mijn vader, en tegelijk ook erg bang wat er verder zal gebeuren. Zij zijn beiden een stuk in de tachtig, en vrezen dat deze man "manu militari" geld zal opeisen. Ik heb meteen contact opgenomen met de politie. Die raden ons aan om klacht neer te leggen, aangezien dit "bedrijf" waarschijnlijk niet aan z'n proefstuk toe is. Morgenmiddag (nadat m'n chemopompje is afgekoppeld) gaan we langs bij het kantoor. Het geld zijn m'n ouders in ieder geval kwijt, maar volgens de politie is absoluut noodzakelijk om een dossier te openen. 

Intussen ben ik alweer aan de elfde chemo toe. Gisteren een beetje misselijk gevoel, maar vandaag heb ik totaal geen klachten. Absoluut genoten dus van de tai chi les, en lekkere sushi achteraf. Binnen twee weken volgt nog een chemobeurt, en dan de evaluatie per scan. Hopelijk zijn de resultaten goed, zodat de chemo kan vervangen door tumorremmers in pilvorm. Voorlopig leef ik van dag tot dag, elke nieuwe dag is een gewonnen dag ... en genieten doe ik dubbel! Van een lekkere maaltijd (gelukkig heb ik geen smaakverlies), van de zon, van de regen, wandelingen in de natuur of gewoon rustig werken of lezen in de tuin. Kwakkelweer of niet, ik maak er gewoon het beste van.

Liefs,
@nne23 opmerkingen:

 1. Elke vorm van criminaliteit is fout, maar als er oudere mensen bij betrokken zijn word ik ook vreselijk boos! Ik vind dat zo laf! Toevallig zag ik op het nieuws dat er voor klusjesmannen uit Engeland en Ierland wordt gewaarschuwd, ze intimideren en houden zich niet aan de prijsafspraak die gemaakt is. En oudere mensen kunnen zich daar vaak niet tegen weren! Goed dus dat jullie aangifte doen, want dat je ouders slachtoffers zijn geworden is al meer dan erg en meer dan genoeg...hopelijk kan er wat tegen gedaan worden!

  Gelukkig dat je ook deze chemo goed kon verdragen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat erg toch, wij waarschuwen mijn schoonmoeder ook vaak voor zulke mensen! Ik hoop dat het voor je ouders met een sisser afloopt en idd aangifte moet er zeker gedaan worden, misschien dat dat zulke praktijken kan stoppen..
  Ik wens je sterkte de komende weken!! En ik vind het heerlijk om te lezen dat jij de kracht hebt om te genieten!!

  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, je zou ze toch!!!! En je staat gewoon machteloos.
  Ik hoop dat het allemaal nu voorbij is, en ze niet meer terug komen. Ook al zijn ze dan wel het geld kwijt, hopelijk hebben ze nu wel geleerd dat mensen niet te vertrouwen zijn.
  En voor jou heel veel sterkte met je chemo.

  liefs..)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje,wat een verhaal Anne.
  Mijn schoonmoeder heeft ook eens iets dergelijks aan de hand gehad,maar besefte net op tijd,dat het niet klopte.

  Hopelijk heeft de chemo goed werk verricht bij je.
  En fijn,dat je zo geniet van iedere dag.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een afgrijselijk verhaal @nne, zo
  ongelooflijk laf, en dan vooral bij oude
  mensen zoiets te flikken, heb er geen woorden voor.
  Hoop zo dat deze criminelen op een of andere manier
  gepakt kunnen worden. Buiten dat je ouders ze hun geld kwijt
  zijn ook nog eens zoveel angst gevoelens voor wat er eventueel
  kan gebeuren, walgelijk gewoon.

  Ben zo blij voor je dat de chemo gelukkig niet al te veel
  bijwerkingen geven, en vind het zo knap van je dat je intens
  geniet en positief bent, echt SUPER, je bent een kanjer!!!

  Veel liefs en sterkte,

  Josephne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed van je dat je naar het politieburo gaat, het is toch niet te geloven... Wat een misbruik van een goed mens. Mij maakt het ook vaak boos, maar je moet zeker voorzichtig zijn in deze tijd!
  Wat fijn dat je lichaam steeds vlot hersteld na een chemo wetende dat ook goede cellen worden aangetast. Bijna je laatste chemo en dan hopen op goede medicatie! Nog een fijne week, en ik hoop voor je ouders wat meer rust. Lieve groet diana

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschrikkelijk verhaal is dit Anne!
  Ja zeer ergerlijk hoe er met onze oudjes word omgegaan!
  Respect? Ho, maar!
  Wat ze vergeten dat we allemaal hopen om oud te worden!
  Gelukkig heb wij onze meiden een hele hoop respect, waarden en normen bijgebracht!
  En daar ben ik heel blij om!
  Gelukkig dat het zo goed ging na de chemo!!


  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vreselijk voor je ouders Anne. Vooral voor je vader die te goedgelovig is en uitgaat van het goede in de mensen. Dat zij nu juist de dupe moeten worden van zo iemand.
  Gelukkig heb je ook goed nieuws te melden over je elfde chemo. Ik hoop dat je je goed blijft voelen en kan blijven genieten van alle dingen om je heen.
  Liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat erg, Anne! Het is zo gemeen. Je vader zal vreselijk teleurgesteld zijn. Ik hoop dat als jullie aangifte hebben gedaan bij de politie, dat ze nog gepakt worden. het is zo laf om dat bij oude mensen te doen.
  Sterkte weer met de chemokuur. Fijn dat je je er redelijk goed bij blijft voelen. En kunt blijven genieten van de dingen om je heen.
  En we hopen en bidden mee dat de scan straks positief mag uitvallen.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, wat zal ik zeggen ... mijn vader is - helaas - vaker lastig gevallen door dit soort misdadigers ... Ook heb ik al melding gedaan bij de politie. Ik denk dat het voor je ouders een (dure) les is geweest, zij zullen hier niet gauw meer intrappen. Mijn vader heeft gelukkig geen toegang meer tot zijn geld op de bank, heeft ook nauwelijks geld in huis. En om de 'nette' colporteurs buiten de deur te houden hebben we een 'bel-niet-aan' sticker op de deur geplakt.
  Fijn dat je weinig last hebt van deze chemo!

  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 11. twee oudere vrouwen kwamen met een smoes (sleutel vergeten) bij een oude buurvrouw van mijn moeder binnen en kregen een kopje koffie aangeboden tijdens het wachten. achteraf bleek dat ze de deur op een kier hadden laten staan zodat handlangers ondertussen het huis van de oude gastvrouw konden leeghalen ....
  je vechtlust is kennelijk niet aangetast!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je toch een zieke oneerlijke mensen het lezen maakt me al zo boos en inderdaad verdrietig.......grrrrrrr......wat naar toch ..sterkte met de 11 de lieverd......xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Verschrikkelijk hoe mensen andere mensen zo kunnen bedotten en bang maken. Goed dat je naar de politie gestapt bent. Hopelijk zijn je ouders van de misdoeners verlost en zullen ze geen andere mensen meer te grazen kunnen nemen.
  Heel veel sterkte en blijf genieten van de kleine dingen. Prachtig zoals je met je ziekte omgaat Anne. Je positivisme is een voorbeeld voor velen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vreselijk, het moet je maar overkomen goed dat je er werk van gemaakt hebt.

  Fijn dat je niet veel last hebt van de chemo.
  Fijne dag
  groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. That pictures is just wonderful!I love withe roses!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een verschrikkelijk verhaal, wat zullen je ouders teleurgesteld en ook bang zijn, ze moesten daar toch strenger tegen optreden. Hoop dat de politie er iets mee kan. En fijn dat je er nog zo van geniet en je bij deze chemo niet ziek bent, hopelijk stelt het die rot ziekte nog lang uit..........leef met je mee....gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Anne!
  Wat erg het verhaal van je ouders...en wat heb je toch helaas veel mensen met in en in slechte eigenschappen...snap uberhaupt niet hoe je tot zo iets in staat bent...zucht...ja je wordt er boos, maar ook zo verdietig van!!
  Hopelijk gaan ze nu beter oppassen, en de deur dicht houden voor vreemden...maar wat zullen ze geschrokken zijn, en jullie ook.
  Goed dat jullie de politie hebben gewaarschuwd, en hoop dat je ouders lieve buren hebben, die nu ook een beetje op kunnen letten!
  Ik wens je sterkte met je elfde kuur, fijn dat je er niet zo'n last van hebt...en alles je nog lekker smaakt...hm lekker sushi!!!
  Geniet van de mooie dingen, en de natuur...en leef dag bij dag!

  Heel veel liefs, en groetjes van Marianne♥♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bah.. wat een akelige mensen zijn er toch! Die oplichters zouden echt een tijd achter de tralies moeten, wat mij betreft! Ik hoop dat ze gepakt worden, zeg! Goed dat je naar de politie ging trouwens.
  Veel sterkte met de kuur! Prachtig om te lezen hoe je geniet van alle dingen op je pad! Hou vol!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is een vreselijk verhaal Anne. Ik heb nooit begrepen de oneerlijkheid van de mensen ... waarom zijn ze dat leuk vinden? Is er niemand in hun hersenen, waar ze zich schuldig voelen, is dat er het geld dat houdt ze in leven? Het zuigt. Ik begrijp uw woede en verdriet. Moet een klacht indienen.
  En jij, je gaat om te vechten tegen deze ziekte, je al je kracht zet, wil je elk moment te genieten, heb je niet nodig deze zorgen en nog veel meer.
  Ik hoop dat alles goed zijn en ik omhels je.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hoor het, je leest het, maar als het dan om je eigen ouders gaat, dan snap ik je boosheid helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een vreselijk verhaal over je ouders, je vraagt je dan toch af wie zoiets doet; ik hoop dat het al met al nog goed afloopt! Fijn om te lezen hoe positief je in het leven staat; sterkte gewenst.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ohh wat misselijk om mensen die een eind in de 80 zijn notabene zo op te lichten
  ik hoop dat ze die gasten pakken, walgelijk gewoon !!!
  hoop dat je ouders over de schrik heen komen en dat verder lastig vallen uitblijft.
  sterkte voor hen

  Wat fijn te lezen dat het met jou nog zo goed mag blijven gaan tijdens de chemo ! dat had je zelf misschien niet verwacht...
  hoop dat het zo mag blijven gaan, en dat je lekker mag genieten van de mooie dingen die op je pad komen...

  lieve groet Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Spijtig inderdaad dat het met de misdaad zo erg vooruit gaat. Ze zoeken zwakkere personen en die lichten ze dan op. Niet te geloven.
  Anne ik hoop dat je het nog een hele tijd goed mag maken. Je bent goed bezig hoor ik.
  Liefs en dikke knuffel Liliane

  BeantwoordenVerwijderen