maandag 21 mei 2012

Ups and downs


De laatste week heb ik - voor het eerst - last gehad van downs. Raar maar waar, het mooie weer (dat we af en toe hadden) zat er voor een stuk tussen. Eigenlijk voelde ik me triest en opstandig tegelijk, bij het idee dat dit één van m'n laatste lentes zou kunnen zijn. Gelukkig kregen de ups al gauw de overhand. Ik heb enorm genoten van het concert van Katerina Tsirisou, van de wandelingen door Antwerpen en in de Zeeuws-Vlaamse polders. Jullie lieve reacties maken me ook ontzettend blij, net als de lieve mailtjes die ik van de ex-collega's uit Kreta krijg.
Vandaag heb alweer chemo gehad. Ook dit keer was het bloedbeeld beter, en m'n lever is enkel nog in het midden opgezwollen. Nog enkele chemo's en er volgt een nieuwe evaluatie met een Pet-scan. Hopelijk ben ik dan een tijdje chemovrij, want ik zou dolgraag naar Kreta gaan. Vrienden opzoeken, genieten van de zonsopgang en -ondergang en alles wat daar tussen ligt. En ... de Ida beklimmen, om de grote goden te danken dat ik positief op de chemo reageer. Voorlopig leef ik echter van dag tot dag, gedraag me als niet-ziek, en ben dankbaar voor de steun die ik van de mensen om me heen én van jullie krijg.
Liefs,
@nne

25 opmerkingen:

 1. Hi Anne,
  Heb zo'n bewondering voor je positieve instelling....weet niet of ik die ook zou hebben. Ik blijf voor je duimen dat jullie de reis naar Kreta kunnen maken en je weer even heerlijk kunt genieten !!!
  Lieve groet en sterkte,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je de kracht om je over je downs heen te zetten en plannen te maken voor je chemo-vrije tijd! Wat goed dat er ook deze keer verbetering zichtbaar is...dat is echt geweldig om te horen! Ik gun het je toch zo dat je naar Kreta kan gaan, wat zou het heerlijk zijn om daar weer van de sfeer te proeven en te genieten van het eiland waar je al zo vaak bent geweest! Ik ga voor je duimen hoor!!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook meeduimen Anne dat je binnenkort naar je geliefde Kreta kan gaan. Als iemand dat verdient dan ben jij dat wel. Wat fijn dat je bloedbeeld beter is. En die downs, tja die horen er toch ook bij en dat mag ook best. Bij jou overheerst het positieve toch! Duim, duim, duim en een dikke knuffel voor jou.
  Liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop echt voor je,dat je naar je geliefde Kreta kunt afreizen binnenkort.
  Als we met zijn allen hard gaan duimen,gaat dit vast en zeker lukken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anne,
  Ik duim-duim-duim en duim nog eens voor je. Jij moet gewoon naar Kreta kunnen gaan...
  Succes en sterkte meid,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat hoop ik voor jou dat je naar de zon kunt vertrekken. Het zal je zo goed doen. In ieder geval geef ik je alvast een dikke knuffel en duim voor je dat je nog een heerlijke tijd hebt.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Anne,
  Ik duim ook met alle macht voor je.
  Het is toch logisch, dat er downs komen.Het is ook niet rechtvaardig allemaal.Die rotziekte!!!
  Fijn ,dat het bloedbeeld weer beter was en dat je reageert op de chemo.Je bent een op en top positiva en verdient het gewoon fijn naar je geliefde Kreta af te reizen.Met al die duimen, moet het lukken,

  Lieve groetjes,
  Sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig ben je een sterke persoonlijkheid en kun je je over de dieptepunten heen zetten. Maar toch hoort het er allemaal bij hè ..... Opstandig zijn en verdrietig over dat wat jou overkomt .
  Het is toch ook niet niks allemaal ......ook al doe je flink , het is er en je moet al die behandelingen
  ook maar ondergaan , je hele leven op z,n kop .

  Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat de bloedwaarden steeds beter worden zodat je nog van vele
  lentes na deze kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Anne, blij dat je goed reageert op de chemo-behandelingen. Dat er downs zijn, dat kan bijna niet anders, maar zoals jij je erover zet, dat is echt positief en een voorbeeld voor velen. Ik duim ervoor dat je naar Kreta kan en kan genieten van zons op en ondergangen en van het weerzien met vrienden. Heel veel sterkte!
  groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo moedig.......
  Hoop echt dat je spoedig naar Kreta mag......dubbel en dwars verdiend....even weg....even er tussen uit.....even genieten...
  Sterkte, liefs en kus

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Anne,

  Denk vaak aan je en hoop toch zo dat alles straks allemaal goed komt!
  Gelukkig gaat het de goede kant op!
  Laten we hopen dat je straks lekker naar Kreta kan!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Anne, natuurlijk zul je af en toe in de put zitten. Het is me maar niet wat, wat je allemaal krijgt te verstouwen de laatste tijd. Ik zal zeker net als de rest voor je duimen dat je straks lekker kunt genieten op Kreta. Je kunt misschien nu toch al een beetje genieten van de zon op dit moment want het is hier bij ons wel heel lekker weer. En blijf positief dat doet zo goed aan het genezings proces.Kop op meid, blijf de toekomst met een lach tegemoet zien, wat deze ook mag brengen.
  Lieve groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Anne, ondanks de downs toch ook positieve berichten.
  Plannen moet je blijven maken. Jij gaat gewoon naar Kreta PUNT uit ;-)
  De malle molen waarin jij (en wij) zitten is er een van mixed emotions.
  Dat betekent vallen en weer opstaan ...
  Ik hoop met heel mijn hart dat de chemo zijn werk doet, de PET-scan straks een positieve uitwerking laat zien en dat je nog heeeeel lang stabiel blijft en mooie tripjes mag en kunt maken. Go fot it !!!!
  Een virtuele knuffel van mij komtie X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja meis...ik leef al een tijd van dag tot dag...want het kan ook mijn laatste lente zijn toch ?......waarom is het leven soms zo moeilijk......ik denk zo vaak aan je.....vind het zo erg dat je ziek bent.......en hoop echt dat je mag genezen en nog heel veel jaren krijgt.......dat is wat ik je zo gun......heel veel liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Anne, je positiviteit en je eerlijkheid stralen van je post af. Je mag zo trots op jezelf zijn, hoe je met alles omgaat en ook doorstaat. Ik help je meeduimen dat je gauw een paar dagen naar Kreta mag. Even uit je omgeving en even je zinnen verzetten.

  Sterkte meis
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. tuurlijk dip je! het is gewoon k.u. en de rest. Af en toe even meegaan met de dip en dan sta je er weer. En dat is op zich al heel bijzonder!!! Zo dapper hoe je er in staat.
  Trws, heel toevallig heb ik een lieve vriendin op Kreta wonen! Liliana, zij woont in Sitia. Ben heel benieuwd of jij haar kent?
  xo
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Duim ik zeker weten ook voor je, jij die alles zo positief doormaakt mag ook wel eens in een dip zitten. En die opstandigheid alle begrip, het is niet niks om met die vooruitzichten en onzekeheden door te moeten, toch. Het is je gegund om lekker naar kreta te gaan, dus er voor gaan jij..........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Begrijpelijk dat er af en toe ook een down is, hoor. Om met alles te kunnen omgaan is een heidens karwei. Dat je overigens heel goed doet. Ik heb heel veel bewondering voor je. Ook ik duim uiteraard heel hard mee dat je binnekort naar je geliefde Kreta kunt!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je bent zo sterk iedere keer, Anne, maar het kan bijna niet anders dan dat je ook je downs hebt! Er komt zoveel over je heen.
  Ik denk regelmatig aan je en heb bewondering voor je en ga meeduimen dat je naar Kreta kunt.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ach meis, je zou van minder downs krijgen!

  Ik denk ook niet dat je zo'n heftig proces wat jij nu door gaat zonder die downs kunt beleven... Des te meer geniet je weer van de ups!
  En een hele stomme vergelijking misschien, maar ik heb precies hetzelfde gehad hoor. Toen het in maart zo'n mooi weer was en iedereen zo genoot... Ik kon toendertijd nog helemaal niets en terwijl ik van te voren had bedacht dat het mooie weer me goed zou doen, werkte het juist frustrerend en werd ik er verdrietig van. Dus in jouw situatie kan ik met het helemaal voorstellen dat deze weersomslag veel met je doet!

  En natuurlijk ga ik heel hard voor je hopen dat je naar je zo geliefde Kreta kunt!!!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik blijf me verbazen over jouw kracht.. Wat een geluk dat je uit je downs omhoog kunt kruipen naar weer een positief gevoel..
  Ik blijf het zeggen: Respect!!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Meid wat zwaar, ik herken het down gevoel! Kop op hoor, er komen nog vele lentes voor je aan!! Kreta zou super zijn, zo gezellig! Een goede week en een dikke knuffel, liefs Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ben je toch een krachtig persoon! Knap om te zien hoe je je elke keer weer over de downs heen zet en het positief inziet. Ik hoop voor je dat scan een goede uitslag heeft en je mag gaan genieten van een welverdiend verblijf op Kreta.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Anne, ik stuur je kracht, heel veel kracht en ik hoop dat je goed bericht krijgt en dat je lekker kunt gaan genieten in Kreta van je vrienden en eens even het ziek zijn kunt laten liggen......


  liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 25. een verre knuffel! en ik hoop met je mee dat Kreta je gauw weer mag omarmen ...

  BeantwoordenVerwijderen