dinsdag 31 januari 2012

Dansende bloemen


Gisteren moet ik naar het ziekenhuis voor m'n eerste chemo. Dr. V., de behandelende oncologe, twijfelde eerst om de behandeling op te starten, omdat de ontstekingsparameters in m'n bloed hoog blijven. Ze stelde voor om eerst een echo van de buik en de longen te nemen, vooraleer definitief de beslissen. Volgens dr. S, zagen zowel de buik als de longen er goed uit, en komt de verhoging waarschijnlijk door de lever. Het licht werd op groen gezet! Ik kreeg preventief een onderhuidse prik toegediend tegen hevige diarree, die soms bij dit soort chemo voorkomt. Eigenlijk verliep de dag prima. Ik voelde me niet misselijk, de diarree bleef gelukkig uit, en rond 3 uur kon ik naar huis met een chemopompje dat woensdag moet afgekoppeld worden. Alhoewel de dienst oncologie van het Antwerpse Jan Palfijnziekenhuis klein is, heeft deze afdeling een erg goede reputatie. De kleinschaligheid staat namelijk ook garant voor een gepersonaliseerde aanpak. Ik kreeg heel wat info over het verloop van de chemo, er werd met getoond hoe de cathederpoort er nu eigenijk uitziet, en nog veel meer. Echt doorslapen zat er vannacht nog niet in, maar ik heb gelukkig een stuk minder pijn. We gaan er op vooruit!


Tot onze grote verbazing zat er vanmorgen post in de bus. Sinds de Belgische Posterijen met onderbetaalde hulppostbodes werkt, gaat onze post geregeld verloren. Wij krijgen dan post voor iemand anders in de bus, bezorgen het netjes aan de geadresseerden, maar niet iedereen is blijkbaar zo vriendelijk. Naast wat brieven, kreeg ik ook een pakje van onze vrienden C. en W. W. heeft een bedrijf van zonnecollectoren (klik hier), en wat kan je anders verwachten dan ... jawel een mini-zonnepaneeltje, gemonteerd op een bloempotje.  Zodra er wat zonlicht in huis komt, begint het bloempje vrolijk te wiebelen. Zon is er volop, een laagje poedersneeuw zorgt voor een feeëriek beeld in de tuin. Een mens wordt van minder vrolijk!
Liefs,
@nne

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat je het achter de rug hebt en geen last hebt gehad van de bijverschijnselen. Fijn datje minder pijn hebt. Ik heb een groot respect voor je hoe je het neerschrijft maar tussen de regels lees ik meer.

  Zet het bloemetje voor je raam want nu schijnt de zon en laat je door het wiebelende bloempje lekker opvrolijken.

  Sterkte Anne,
  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anne,

  Het is te hopen dat de chemo's zo blijven als nu, zonder al te veel bijwerkingen en wel pijn verminderend!!

  De Belgische Posterijen kunnen het trouwens deze week niet maken om jou geen of amper post te bezorgen, want ik heb het vermoeden dat er deze week wat meer jouw kant op komt dan normaal gesproken!! Het zou toch erg jammer zijn als er het één en ander verloren zou gaan!!

  Dat bloempje staat ook op ons werk, we hebben er meerderen van en het staat inderdaad erg vrolijk!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit heb je weer gehad en gelukkig zonder al te veel nare bijverschijnselen, hopen dat het zo blijft! Wat een rare toestanden bij jullie met de post. Het bloemetje heeft vandaag heel wat te wiebelen, want de zon doet goed haar best.

  Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik duim voor je dat de chemo niet teveel lasten gaat geven !

  sterkte gewenst , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat de eerste chemo mee viel! En wat een vrolijk kadootje van je vrienden..zulke grapjes maken het in deze tijd even iets leuker :))
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je eerste chemo mee viel. En gelukkig geen pijn.

  Sterkte Anne.

  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Anne, ik heb me ook hier aangemeld, even erover getwijfeld, dat zeg ik je eerlijk want het is heel confronterend. Kanker kwam in mijn leven nu al 15 jaar geleden en vorig jaar in het leven van mijn beste vriendin. Het is alsof je elke dag opnieuw beleefd maar net daarom weet ik ook hoe belangrijk het is om te weten dat er mensen rondom je zijn die nu aan je denken, die een klein beetje bij je zijn als je je eenzaam voelt. Want vergeet niet dat wat er ons ook verbind, je nooit alleen staat op deze wereld.
  Ik heb grote bewondering voor je dat je alles op deze manier van je af kan schrijven,
  hele dikke sterkteknuffel van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lief cadeautje na de eerste chemo, fijn dat het meeviel, je zal er best tegen op hebben gezien.
  de post werkt in Belgie schijnbaar hetzelfde als in Nederland, waardeloos toch he
  kijk nog even bij je volgende post

  BeantwoordenVerwijderen