dinsdag 17 juli 2012

Een nieuwe stap


Bedankt voor jullie reactie op mijn vorige post. Hierbij nog een bewijs hoe de bewoners van Doel zelfs de verlaten huizen fleur en kleur geven.

Vanmorgen ben ik aan een nieuwe fase van de behandeling begonnen met Xeloda. Dit zijn kankerremmers in pilvorm. Die voorkomen het opnieuw ontstaan van kanker van de dikke darm, na een tumorverwijdering. Ik moet 's morgens 5 pillen slikken, en 's avonds nog eens vijf. Samen met de 2 "asaflows" die ik slik in verband met de longembolie van februari, zijn dat er heel wat. En dit terwijl ik vroeger zelden of nooit medicatie innam. Ik moet telkens 2 weken pillen nemen, en krijg vervolgens 1 week "rust". In principe moet ik nog om de 3 weken naar het ziekenhuis. Als alles goed gaat, kan ik echter voor verschillende sessies medicatie krijgen zodat ik iets meer vrijheid heb.
Volgens het infomapje dat ik meekreeg, kunnen de volgende bijwerkingen optreden: diarree, misselijkheid, braken, stomatitis, buikpijn, huiduitslag, hand-footreactie, vermoeidheid en verlies van eetlust. Heel wat dus, maar volgens dr. V. zal het allemaal wel meevallen, aangezien ik erg weinig bijverschijnselen had van m'n eerdere chemo. Ik kreeg in ieder geval een dagboekje mee, waarin ik per dag notas's kan nemen over de "ongemakken". Hopelijk zal het echter niet zo'n vaart lopen.

Intussen ben ik aan een manuscript begonnen over de (politieke) geschiedenis van Griekenland ... van de Balkanoorlogen tot nu. Het idee is ontstaan uit m'n ergernis over de negatieve berichten over het land, waar ik lange tijd met plezier gewoond en gewerkt heb. Ik stoorde me meer en meer aan de onwaarheden die over Griekenland de wereld worden ingestuurd. Het klopt inderdaad dat de politieke kaste op grote schaal gefraudeerd heeft, maar de "gewone" Griek moet zich meer en meer uit de naad werken om rond te komen én belastingen te betalen! Want, dat is alweer zo'n fabeltje dat er in Griekenland geen fiscale heffingen bestaan. Voor wie de situatie in het land niet persoonlijk kent, is het boek "Hoe durven ze" van Peter Mertens beslist een eye-opener. Niet alleen over de situatie in Griekenland, maar over wat ons allen misschien te wachten staat.
Liefs,
@nne

14 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat de nieuwe stap geen echte bijverschijnselen zullen geven,Anne.
  Dan kun je fijn ongestoord aan het manuscript werken.
  En ja,de gewone man/vrouw is altijd de dupe,dat zie je in Griekenland en elders.
  De hoge heren en dames komen er altijd mee weg,terwijl zij de boosdoeners zijn.
  Het wordt tijd,dat de rollen worden omgedraaid.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat het zo goed met je gaat en hopelijk vallen de bijwerkingen mee! De meeste mensen hebben echt wel medelijden met de 'gewone' griek. Steeds hogere rentes is helemaal niemand bij gebaat..
  Succes met je kuur en je manuscript.

  Liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat je nieuwe medicijn goed zijn werk zal doen en jij weinig last ervan zal krijgen. Veel plezier in je verdere bezigheden..........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Anne,
  Zal voor je duimen dat de bijwerkingen op jou niet van toepassing zijn !!!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Anne
  Ik hoop oprecht dat je weinig bijverschijnselen zal krijgen van je nieuwe medicatie!!!
  Wat goed een manuscript schrijven over Griekenland!
  Alles word toch door de hoge heren aan elkaar gebreid door leugens!
  Allemaal wassen ze hun handen in onschuld!
  En wie is er de dupe van? Natuurlijk de hardwerkende man!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat naar he al die pillen......als het maar helpt toch ??...zelf slik ik ook aardig wat op het moment.....bah !!..het gaat wel ietsje beter maar ben er nog niet hoor......pffff....pijn is zoiets ergs....bah !!...nou meis ik hoop dat je beter gaat voelen ook.....en dat je maar weer lekker kan gaan genieten van alles om je heen....liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Anne,
  Ik hoop dat de remmers gewoon hun werk goed doen en niet bijwerken!
  Wat een enige foto bovenaan je bericht, zo mooi die fleurigheid op oude spullen!
  Veel succes met het manuscript!
  groetjes uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Anne,
  Ik hoop van harte dat deze medicatie je verder op weg helpt naar verbetering.En dat je niet teveel bijwerkingen krijgt.
  Ik volg de politiek en het nieuws nauwgezet, het zijn vaak niet de gewone mensen maar de mensen met verkeerde macht die het verstieren. Er is best wel geld in Griekenland ,denk ik, maar bij een heel klein groepje mensen die er heel verkeerd mee omgegegaan is waardoor de gewone man nu moet lijden.
  Ik vind het leuk dat je je er in gaat verdiepen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. van bijsluiters wordt je meestal niet vrolijker. ik hoop dat het allemaal meevalt.
  goed plan om bij te dragen aan het corrigeren van het negatieve beeld over griekenland. de politici strooien wel heel erg gretig met negatieve gemeenplaatsen over dat land. er valt nog heel wat nuttig werk te verrichten. succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, als je de bijsluiters leest en dus de bijwerkingen van het medicijn is er denk ik niet 1 medicijn wat je graag inneemt! Dus we hopen maar dat het ook in jouw geval meevalt...

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik geef je een virtuele omhelzing, om je sterkste te wensen met deze nieuwe medicijnen.....het lijk me me ook een sprong in de diepte omdat het afwachten is wat de bijwerken zijn. Liefs Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop dat de pillen doen waarvoor ze bedoeld zijn, zonder al die nare bijverschijnselen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel beterschap Anne en dat je niet te veel last mag ondervinden van de nieuwe medicatie.
   Wat goed van je dat je aan een manuscript over Griekenland bent begonnen. Als je zelf ergens een hele tijd woont, dan ken je het land ook echt, en zijn bewoners, de gewoontes, de politieke situatie,... Ik kan je ergernis begrijpen. Het boek van Peter Mertens wil ik zeker lezen. Bedankt voor de tip.
   Hopelijk gaat alles goed met de medicatie en heb je binnenkort wat meer vrijheid als je minder naar de kliniek terug moet.
   Lieve groet,
   Marian

   Verwijderen
 13. Dag Anne, sterkte met de nieuwe medicijnen, ik hoop dat je geen last zult krijgen van de bijwerkingen.
  Griekenland, tja, niet altijd genuanceerd die berichtgevingen in de media, het is altijd goed om een kritische noot te laten horen, dus succes met je manuscript!

  BeantwoordenVerwijderen